23 Şubat 2013 Cumartesi

Enerji Kimlik Belgesi Edirne

Yazının Sonunda Enerji kimlik belgesi Edirne düzenleyen firma adresine ulaşabilirsiniz.
Mevcut binalar ile yeni binalarda Enerji verimliliğinin saptanması için çıkarılan 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında 1 ocak 2011 öncesi yapılarda 10 yıl içerisinde bu belgenin alınması zorunlu kılınmıştır. 1 ocak 2011 ve sonrasında yapılan binalarda ise asgari olarak C sınıfı enerji performansına sahip olunması istenmektedir.
Mevcut binaların Enerji kimlik belgesi alması için 2017 yılına kadar süre verilmiştir. Mevcut binalarda asgari olarak bir enerji sınıfı tanımlaması yapılmamıştır. C sınıfının altında çıkan enerji kimlik belgeleride belediyeler tarafından kabul edilecektir.
2017 yılından itibaren yapılacak olan olan kira, alım-satım gibi işlemlerde Enerji kimlik belgesinin sunulması zorunlu hale gelecek.Enerji Kimlik belgesi binaların değerleri belirleme önemli bir esas olacaktır.

Enerji kimlik belgesini Kimler Düzenleyebilir?

Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığını almış , SMM (Serbest Mühedis Müşavir) belgesine sahip ve işyerini BEB-TR sistemine kayıt ettirmiş Mimar,Makine,Elektrik ve İnşaat Mühendisleri tarafından tarafından düzenlebilir.

Edirne EKB veren firmalar

Edirne Enerji kimlik belgesi düzenleyen alternatif diyebileceğimiz çok firma olmamasına rahmen bu işi edirnede yapan çok sağlam bir firma bulunmaktadır.Ekb Edirne konusunda uzman kişiler tarafından düzenlecek belge BEP-TR sistemine kayıt ettirildikten sonra belediyelerce kabul edilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder